jueves, 30 de diciembre de 2010

Entrada final

Durant el primer semestre del curs a l’assignatura de Gestió de la Informació i TIC, hem tractat diferents temes que hem anat assolint durant les diferents sessions:
Hem tractat eines i programes com:
- Prezi (eina per fer presentacions)
- Google Docs (eina per fer documents)
- Google Reader (eina per a subscriure’s a informació)
- Blogger (eina per a crear blogs)
- Cmap tools (programa per a crear mapes conceptuals)
- Google Sites
- Windows Movie Maker (programa per a crear vídeos)
- Audacity (programa per a crear/editar àudio)
- Gimp (programa per a editar imatges)
- Windows Media Player (programa per a reproduir continguts multimedia)

Tanmateix hem après la diferència entre els marcadors privats (ex. Google Notebook) i els marcadors públics (ex. Delicious).
Hem vist un vídeo sobre els videojocs de l’especialista Marc Prensky.
Hem après què son les metàfores i quins tipus hi ha. A través d'aquestes s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador. Aquests models serien l’ordinador com a tutor i d’exemple el JClic, l’ordinador com a alumne i d’exemple l’Scratch,  l’ordinador com a simulador i l’ordinador com a eina).
Com també hem fet una bona ullada a les competències digitals específiques que ha de tenir el mestre en relació a la tecnologia amb els documents de la UNESCO i ISTE.
Se’ns ha ensenyat i insistit sobre la importància de la Blogosfera educativa arran de treballar els blogs col·laboratius.


M’agradaria destacar tres entrades de GITIC del Blog que són les següents:

·         Entrevista a Marc Prensky

M’ha semblat realment molt interessant el vídeo. M’hagués agradat potser mirar-ne’n més, ja que és molt més fàcil entendre les idees que et diuen. A més, l’entrevistat es dóna a entendre amb facilitat i et fa veure el tema dels videojocs d’una perspectiva diferent i positiva envers la tecnologia.

·         Mapa conceptual amb Cmap tools

M’agradaria destacar aquesta entrada pel fet d’haver-me fet tant de servei tant en GITIC com en les altres assignatures. El programa de Cmap tools per crear mapes conceptuals m’ha ajudat molt a estructurar-me les idees d’una manera clara i entenedora. Ha sigut realment un encert aprendre a utilitzar-lo.

·         Vídeos penjats al youtube

També m’ha semblat molt productiu aprendre la sèrie de passos que s’han de fer a l’hora de penjar un vídeo al Youtube havent fet una utilització prèvia del Google Earth i el Windows Media Maker per fer el vídeo i després penjar-lo al Youtube i al Blog.


  

No hay comentarios:

Publicar un comentario