martes, 28 de diciembre de 2010

Com parlar bé en públic

"Com parlar bé en públic" és un llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat de l’editorial la Butxaca. Després de la lectura d’aquest, vam haver de fer un resum per entregar-li a l’Imma amb totes les tècniques que ens poguessin ajudar a ser millors oradors.
Comença amb una visió molt positiva dient que tothom pot aprendre a parlar en públic. Tot seguit, explica com haurien de ser el llenguatge oral i el corporal per tal de fer-ho excel·lentment. La informació visual pot esdevenir un suport molt eficaç per a la paraula i el gest. Però sobretot, et recorda la importància de fer un guió abans de parlar en públic, un esquema del que vols dir i a on vols arribar. També menciona que la introducció i la conclusió és on la gent més escolta i per tant han de servir com una mena de resum per a que quedi ben clar del que es parlarà i a on s’arribarà.  
I per finalitzar explica com hauria de desenvolupar-se un discurs oral i exposa diferents exemples de situacions comunicatives per a no confondre’ns.

Personalment penso que és una mica avorrit pel fet de ser tant teòric, tot i que no es fa gaire pesat ja que tot el que diu ho pots posar en pràctica. De fet, després ens ha servit per a fer diferents exposicions a classe com podrien ser les taules rodones, la recitació, el territori, etc. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario