lunes, 25 de octubre de 2010

GIMP i Windows Live Movie Maker

Avui ens centrem en el tema d’edició d’imatge a la web anomenada GIMP. En aquesta aprendrem a diferenciar els megabytes dels megapixels. Parlarem del format JPG, el qual és un format comprimit (és a dir, imatge reduïda) i del PNG (el qual pot constar de vàries tapes).
GIMP Buscarem 4 imatges amb molts megapíxels al google. Agafarem una i la posarem al Gimp per treballar amb ella. Seguidament farem que la imatge que tenim davant tingui una mida més petita i més quadrada fent diferents proves:
Imatge> Escalar la imatge> Canviar la mida de la imatge
L’hem de retallar anant a:
Imatge> Tamaño del lienzo> Establir mides
Tenint la imatge més petita (en aquest cas 600x600), la guardem a l’ordinador, controlant la qualitat de la imatge. La comprimirem perquè no s’expandeixi. Farem el mateix amb les altres tres fotos que hem descarregat.
Posarem les 4 imatges juntes, com si estiguessin en una de sola. La guardem com a “Composició” o “4imatges” i la guardem en PNG (recordem que guarda la imatge en diverses tapes).


WINDOWS MOVIE MAKER Amb aquest programa farem un vídeo de totes les fotos que hem comprimit i editat al programa anterior (GIMP). Hi posem la durada que ens convingui per a la presentació anant a “Edita> Durada”.
Amb aquest vídeo li posarem música. Afegeix>Música.
I hi posem diferents animacions perquè les fotos entrin de maneres diferents.
Als efectes visuals podrem donar-li diferents tocs a les nostres fotografies.
Per a treure l’animació, clico la foto en la que li vull treure, vaig a inici i cliquem a eliminar animació. Per a posar-hi text a la pel·lícula utilitzarem a inici una de les tres opcions de “Títol”, “Llegenda” o “Crèdits”.
Afegirem també el vídeo de mostra de l’ordinador. Guardarem el projecte de Movie Maker, desant la pel·lícula a definició estàndard (a Inici).
Per finalitzar, pujarem el vídeo a youtube.

No hay comentarios:

Publicar un comentario