lunes, 22 de noviembre de 2010

Marcadors privats i marcadors públics

Avui diferenciarem els marcadors privats dels marcadors públics.
Els marcadors privats permeten registrar-te i etiquetar (ex. Google Notebook, blog de notes de Google).
-          Amb el Mozilla firefox, entrem al Bloc de notes (http://www.google.es/notebook). En aquest marcador privat, hem entrat al Bookmarklet de Bloc de notes de Google, on hem arrossegat un icona a la barra de dalt del Google per a poder tenir adreces d’interès més a mà, ja que aniran a parar a aquell apartat. Creem diferents blocs de notes nous amb diferents noms (GITIC, COED...). L’icona del Bloc de notes ens serveix doncs, per a passar informació i imatges al Bloc de notes de Google de qualsevol web.
Una altre opció interessant del Bloc de notes, és que podem fer anotacions entre les diverses informacions que tenim.
Podem també, administrar els blocs de notes en aquesta mateixa opció a la barra de l’esquerra. Hi ha diferents opcions d’exportació, com el de Document o HTML.

Els marcadors públics podem posar etiquetes i allò que nosaltres fem serà visible per tothom (ex. Delicious)
-          Amb el Mozilla Firefox, entrem a la pàgina web (http://www.delicious.com/). És un marcador públic on tothom pot expressar la seva opinió. Hi posem educat 1x1 i podem veure quantes persones els i ha agradat els continguts. Per tant, al marcador públic s’hi pot interaccionar amb diferents usuaris on es pot comentar a altres persones. En una web 2.0 s’hi pot comentar i tenir interacció amb els visitants.
Crearem un marcador públic / social del Delicious. Caldrà primer donar-nos d’alta al Yahoo. Al acabar se’ns instal·larà directament una icona de Delicious al Google.


> dot SUB : programa per a subtítols.


No hay comentarios:

Publicar un comentario