lunes, 29 de noviembre de 2010

Google Sites + estructuració exàmen

Avui ens introduïm a fer preguntes de matèria per l’examen semestral. En Jorge les penjarà al fòrum i nosaltres les podrem anar responent, fer suggeriments per preguntes d’examen i contestar-les. Si ho fem malament, en Jorge ens contestarà dient si és completa o no. No refiar-se que si ens sabem les preguntes del fòrum anirem ben preparats:. Coses a destacar:


-          El disseny del bloc ha d’estar ben estructurat.

-          Com has organitzat el bloc per estructurar l’examen.
-          Entrada final del semestre on hi posem les tres entrades que més ens agraden i  el perquè, què hi destaquem.

El contingut d’avui serà el Google Sites (llocs web de google).
a)      Permet crear llocs web, en què la informació està classificada en apartats.
b)      És accessible a través d’un menú de navegació.
c)      És públic per a tothom.
d)     La informació queda deslligada de la forma que té aquell sites: el format es pot canviar.
e)      És un servei en línia, per tant ens deixa crear directament l’espai web i serà accessible a través d’aquella adreça.
f)       La diferència amb el Blogger seria com es mostra la informació: el Blogger es mostra amb entrades i cronologia inversa. I en canvi, en un Site (lloc web) l’estructura bé donada pel contingut. Així doncs, depèn de l’estructura que vulgui explicar serà adient un o un altre.  

Fem ara, la pràctica del Google Sites.
·         Entrem a la pàgina de llocs de web en Google. 
·         Creem una pàgina posant un nom, quan ja estigui creat es veurà públicament. La meva serà aquesta.
·         Quan s’ha creat la pàgina web es pot editar o crear noves.
·         Aquest document es pot:
o   escriure
o   posar enllaços en una paraula o directament
o   inserir imatges
o   documents de Google  

·         Podem crear presentacions, inserint en comptes d’una imatge, una presentació de Google. També mapes conceptuals, formularis o vídeos, de la mateixa manera però amb diferent nom. La forma de fer sempre és la mateixa.

Quan treballem amb nens de cicle mitjà o superior, incloguin un determinat lloc, busca la distància entre dos llocs, això es pot crear a partir d’una pàgina Web. El Google Sites es permet molta senzillesa a l’aula amb una sèrie de propostes: que resolgui les tasques que el mestre li demostra, que creïn una presentació en Google, etc.
Aprenem també a posar la Presentació feta des de un altre pàgina web (Prezi):
o   Obrim el navegador i busquem una presentació de Prezi.
o   Crearem al Google Sites una nova entrada (Presentació de Prezi).
o   Agafem el “embed” del Prezi i l’enganxem a Google Sites a partir d’una icona que posa HTML.

Després d’haver fet presentacions, mapes, formularis, documents... organitzarem la barra del Google Sites.
Per fer-ho, anirem a la opció “edita la barra lateral”, la opció de navegació i clicarem a “edita”, on decidirem com ens organitzem la nostra pàgina web. Configurem també, la configuració d’ús compartit.




lunes, 22 de noviembre de 2010

Marcadors privats i marcadors públics

Avui diferenciarem els marcadors privats dels marcadors públics.
Els marcadors privats permeten registrar-te i etiquetar (ex. Google Notebook, blog de notes de Google).
-          Amb el Mozilla firefox, entrem al Bloc de notes (http://www.google.es/notebook). En aquest marcador privat, hem entrat al Bookmarklet de Bloc de notes de Google, on hem arrossegat un icona a la barra de dalt del Google per a poder tenir adreces d’interès més a mà, ja que aniran a parar a aquell apartat. Creem diferents blocs de notes nous amb diferents noms (GITIC, COED...). L’icona del Bloc de notes ens serveix doncs, per a passar informació i imatges al Bloc de notes de Google de qualsevol web.
Una altre opció interessant del Bloc de notes, és que podem fer anotacions entre les diverses informacions que tenim.
Podem també, administrar els blocs de notes en aquesta mateixa opció a la barra de l’esquerra. Hi ha diferents opcions d’exportació, com el de Document o HTML.

Els marcadors públics podem posar etiquetes i allò que nosaltres fem serà visible per tothom (ex. Delicious)
-          Amb el Mozilla Firefox, entrem a la pàgina web (http://www.delicious.com/). És un marcador públic on tothom pot expressar la seva opinió. Hi posem educat 1x1 i podem veure quantes persones els i ha agradat els continguts. Per tant, al marcador públic s’hi pot interaccionar amb diferents usuaris on es pot comentar a altres persones. En una web 2.0 s’hi pot comentar i tenir interacció amb els visitants.
Crearem un marcador públic / social del Delicious. Caldrà primer donar-nos d’alta al Yahoo. Al acabar se’ns instal·larà directament una icona de Delicious al Google.


> dot SUB : programa per a subtítols.


jueves, 18 de noviembre de 2010

Mapa conceptual de l'assignatura

Amb un programa que hem après a utilitzar a GITIC, he elaborat un esquema del que hem fet a classe de COED fins ara, al qual li aniré afegint nous conceptes que pròximament anem preparant i esmentant a classe. Em podrà ser útil per a entendre els conceptes estudiats a classe, tenir les idees clares, i major facilitat a l'hora d'estudiar properament per a l’examen del semestre. 



Clicar a sobre de la imatge si es vol parar més atenció. 

lunes, 8 de noviembre de 2010

Mapa conceptual amb Cmap tools


Avui crearem un mapa conceptual de l’assignatura per representar gràficament allò que sabem.

Característiques:
-          La informació estarà estructurat de manera jeràrquica. (de conceptes generals  a conceptes més concrets).
-          Està composat per conceptes (informació general) i connectors (uneixen un concepte de l’altre) i juntes han de formar una frase coherent.
-          Conceptes agrupats en categories.
Ex: eines en línia (google docs) i programes (audacity).

Com fer un mapa conceptual?
Cmap tools: es poden guardar en local o en el servidor i també permet penjar els mapes a través dels servidors de Cmap tools i generar una pàgina web.
Obrirem el programa i ens identificarem.
A partir d¡aquest programa, ens centrarem a la finestra de “vistes” i seguidament anirem a la carpeta d’usuaris i crearem el nostre propi amb el nostre nom (sonniaGITIC) i contrasenya i l’afegirem als preferits.
Seguidament ens centrem a la pantalla del Cmap tools que diu “Sense títol”. El funcionament és molt senzill, està explicat per casos. Anem creant el nostre gràfic arran de diverses idees que tenim durant el que portem de curs.
Tot seguit aprenem a posar-li color a partir de finestra > Mostra els estils > Objecte > Color. O a posar fletxes en ratlles concretes del gràfic: Estils > Línia.
També hi afegim webs per poder accedir a informacions extres per exemple.

Guardem el mapa conceptual i enganxem l'adreça web aquí al blog perquè es vegi el mapa de prova   

http://cmapspublic3.ihmc.us/rid=1HVMG4T5F-WPZQML-P17/GITIC%20CMAPS.cmap

El mapa de prova queda així:

miércoles, 3 de noviembre de 2010

Vídeos penjats al youtube


Aquests dos vídeos són exemples de com hem pogut pujar-los al Youtube i seguidament enganxar-los al Blog.

Google Earth i Windows Live Movie Maker

Avui treballarem amb la parella que tenim del territori.
Anirem al Google Earth i, a l’inici de l’ordinador, a accessoris, utilitzarem l’eina de retallar per agafar diferents imatges per fer una seqüència que ens permeti arribar a algun lloc concret del mon (imatges que extraurem del  google earth).
També aprenem un altre tipus d’accessori com el Google Maps, on hi posarem un lloc i el podrem trobar a partir d’aquest programa.
Per fer un vídeo amb les imatges, anirem al Windows Live Movie Maker. Primerament hi introduirem un títol i els hi posarem frases a les fotos. Mirem de retocar el vídeo com si fos per exposar
Seguidament, pujarem l’arxiu de vídeo al youtube.  Anirem a la pàgina principal de youtube, i després de fer-nos una conta, hi trobarem l’opció de “Upload video”. Si tenim problemes, haurem d’anar al Mozilla Firefox i reiniciar des de aquesta pàgina.
Després de penjar-ho a youtube, també ho penjarem tipus powerpoint, penjant-ho al Prezi (explicat en una entrada anterior). I pengem el vídeo del Youtube al Dossier.
La següent hora de Gitic, l’aprofitem per fer proves amb tot aquest contingut.